Ontstaan van de Online Slum Tour

In 2018 bezocht Luuk de Vries (lerarenopleider aardrijkskunde aan de NHLStenden Hogeschool) Kenia. Tijdens de reis werd hij geïntroduceerd met de stichting Agape Hope for Kibera. Samen met JJ Stevens (penningmeester van Stichting Stimulering Doe Kunst) ging hij mee op een slumtour door de sloppenwijken van Kibera, georganiseerd door Collins. Destijds nam Collins toeristen wekelijks mee door zijn wijk. Op die manier genereerde hij inkomsten voor de lokale gemeenschap.

Door de Covid-19 pandemie van 2020 bleven de toeristen weg en de inkomsten uit de tours verdampten. In de winter van 2020 kwamen Collins en Evlyn met het innovatieve idee om de slumtours online te organiseren. Luuk was gefascineerd door het idee en probeerde het in december 2020 uit met zijn studenten. De slumtour bleek een groot succes en maakte veel indruk.

Tjeerd, Luuk en JJ
Tjeerd, Luuk en JJ

Om de stichting Agape Hope for Kibera te helpen is deze website ontwikkeld. In samenwerking met Tjeerd Drabe, docent aardrijkskunde aan het Stadslyceum, is een lessenserie ontwikkeld voor de bovenbouw, welke aansluit bij de eindexamenstof aardrijkskunde. We hopen daarmee onze collega’s in het onderwijs te inspireren en moedigen hen aan om hun leerlingen/studenten een onvergetelijke ervaring te bezorgen door de online slum tour te boeken.

Luuk samen met Collins in Kibera 2018
Luuk samen met Collins in Kibera 2018

Zelfs als slechts een handvol leraren jaarlijks een rondleiding zou plannen, kan Agape Hope voor Kibera al een positieve en duurzame impact hebben op de gemeenschap en de kinderen in Kibera helpen een toekomst op te bouwen.

Vervolg na de sloppenwijktour met aardrijkskundestudenten van de NHL Stenden Hogeschool
Follow-up na de online slumtour met aardrijkskundestudenten van de NHL Stenden Hogeschool