Lesmateriaal

Waarom deelnemen aan de tour?

De Online Slum Tour helpt middelbare scholieren, studenten en andere deelnemers in het nuanceren en verbreden van hun wereldbeeld.

Achtergrond informatie

In ons artikel in de Geograaf staat meer achtergrond informatie en tips over het uitvoeren van de tour.

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen

Lesmateriaal

Onderstaande lessenserie sluit aan bij de eindexamenstof van Aardrijkskunde. De lessen zijn eventueel ook toepasbaar in het hbo of wo. Met enige aanpassingen kan het ook prima gebruik worden in de onderbouw. De lessen kunnen naar eigen inzicht worden aangepast of uitgebreid. 

Lesideeën

"Ik neem mijn leerlingen mee op de online excursie om te concretiseren hoe groot de verschillen tussen arm en rijk kunnen zijn binnen een land."
Docent Aardrijkskunde
Groningen
"Als lerarenopleider aardrijkskunde zet ik de tour in om mijn studenten inzicht te geven in de economische- en sociaal-culturele dynamiek binnen een sloppenwijk. De tour draagt bij aan een genuanceerder beeld van dergelijke gebieden en helpt om vooroordelen tegen te gaan."
Lerarenopleider
NHL/Stenden
“Tijdens O&O neem ik mijn leerlingen mee op online slum tour. Ze krijgen daarna de opdracht om een ontwerp te maken voor inwoners uit Kibera om zelf voedsel te verbouwen. Daarbij is het van belang dat ze zich inleven hoe het is om te leven in een sloppenwijk."
Docent O&O
Drachten

Suggesties of vragen?

Heeft u suggesties, vragen of opmerkingen over het lesmateriaal? Mail dan naar: Tjeerd Drabe of Luuk de Vries. Voor vragen over de tour neemt u contact op met Collins.

Mocht je zelf leuk lesmateriaal hebben bij de Online Slum Tour en dit willen delen, dan plaatsen we dat graag ook op deze website. Daarnaast vinden we het erg leuk om te horen wat jullie ervaringen zijn geweest.