Reserveer een tour

Een tour kost 50 euro (excl. btw) per meeting van 45-60 minuten. U betaalt de factuur nadat de tour is uitgevoerd. Reserveert u voor het eerst een tour? Dan kunt u eerst contact opnemen met Collins om kennis te maken. Of reserveer direct hierHet reserveren en uitvoeren van een tour bestaat uit vier stappen:

Reserveer een Online Slum Tour. Na de reservering ontvangt u een e-mail met contactgegevens om de tour te plannen. Plan samen een geschikte datum en tijd. U kiest het platform (Zoom, Google Meet of Microsoft Teams) en nodigt de gids uit voor de meeting.

Voorafgaand aan de tour bereidt u de leerlingen of studenten voor middels een introductieles. Het lesmateriaal staat onderaan deze pagina.

De tour begint. De gidsen wandelen, live filmend door Kibera en geven uitleg over wat er te zien is. Daarnaast geven ze antwoord op de vragen die worden gesteld. De docent zorgt ervoor dat alle leerlingen of studenten betrokken worden. Moedig hen aan om de voorbereide vragen uit de introductieles te stellen. Eén tour duurt 45 tot 60 min, afhankelijk van wat van te voren is afgestemd.

In de les na de tour evalueert de docent de tour met de studenten of leerlingen.

Achteraf kan Agape Hope for Kibera nog zorgen voor een follow up. In de vorm van foto’s of een korte video laat men zien hoe het geld is geïnvesteerd in de gemeenschap (voorbeeld). Bespreek dit van tevoren bij het plannen van de tour.

Om een indruk te krijgen hoe een Online Slum Tour werkt kunt u onderstaande video bekijken:

Waarom deelnemen aan de tour?

In een steeds verder globaliserende wereld is kennis van andere gebieden onontbeerlijk. De Online Slum Tour kan middelbare scholieren en studenten uit het hbo en wo helpen in het verbreden van hun wereldbeeld.

Lesmateriaal

Onderstaande lessenserie sluit aan bij de eindexamenstof van Aardrijkskunde. De lessen zijn eventueel ook toepasbaar in het hbo of wo. Met enige aanpassingen kan het ook prima gebruik worden in de onderbouw. De lessen kunnen naar eigen inzicht worden aangepast of uitgebreid. Voor meer achtergrond informatie en tips voor het uitvoeren van de tour zie ons artikel in het vakblad Geografie.

Heeft u suggesties, vragen of opmerkingen over het lesmateriaal? Mail dan naar: Tjeerd Drabe of Luuk de Vries. Voor vragen over de tour neemt u contact op met Collins.

Mocht je zelf leuk lesmateriaal hebben bij de Online Slum Tour en dit willen delen, dan plaatsen we dat graag ook op deze website. Daarnaast vinden we het erg leuk om te horen wat jullie ervaringen zijn geweest.